Siste nytt

Her finner du forskjellige nyheter fra egne arrangement, fra våre medlemmer eller partnere, og andre nyheter vi ønsker å dele.

Matfestival 2018.PNG

Dato satt for Matfestivalen 2018

Festivalen presenterer de fantastiske råvarene som Vestlandet har å by på. Dyktige lokalmatprodusenter presenterer og selger sine spesialiteter fra både sjø og land. Du kan møte produsentene ansikt til ansikt, lære om maten, høre historiene bak, og få innsikt i hvordan den lages. Du vil kunne nyte og kjøpe et bredt utvalg av lokale oster, kjøtt, sjømat, honning, grønnsaker, frukt, bær, sider, bakervarer og andre spennene lokale produkter.

Bergen kommune logo.png

Bergen kommune støtter Impact Hub sin matgründersatsning

Fredag 11.desember 2015 godkjente UNESCO Bergen sin søknad om medlemskap i UNESCO sitt internasjonale nettverk for kreative byer (UNESCO Creative City Network). Bergen er dermed en av 18 byer som skal samarbeide om tilrettelegging for mat, kreativitet og gastronomi, disse byene kalles “Cities of Gastronomy”. Som et ledd i dette har Impact Hub Bergen fått støtte fra Næringsseksjonen i Bergen Kommune for å etablere vår matgründersatsning, nå kjent som TESTBAR.

Smaksverkstedet gjensidige.jpg

GJENSIDIGESTIFTELSEN GIR MILLIONER TIL SMAKSVERKSTEDET!

Gjensidigestiftelsen bevilget i mai i år 40 millioner kroner til et nasjonalt kostholdsløft. Satsingen er den største enkeltbevilgningen til et bedre kosthold i befolkningen noensinne. Nå er det klart at Smaksverkstedet får 2 833 300 kroner av disse midlene til å skalere opp og skape matglede for enda flere barn og unge.

Matjungelen ofg.jpg

Matjungelen

Nå skal barn på SFO få leke med maten! I Matjungelen kan barn utforske, leke og lære om mat som er bra for kroppen og kloden. Det er Folkelig som har utviklet prosjektet. Opplysningskontoret for frukt og grønt er samarbeidspartnere sammen med Høgskulen på Vestlandet.